Klassieke Massage

 
De klassieke massage meer klacht gericht, dit omdat hij meer gebaseerd is op de anatomie en bloedstroomrichting. De technieken die worden gebruikt worden uitgevoerd  door de spiervezels in de lengte en dwars te masseren. Deze massage is gericht op bloedcirculatie, spierspanning en stimulatie van zelfherstellend vermogen van het lichaam. 
De klassieke massage is de massage stijl die wordt toegepast voor de sportmasseur. Voor een gerichte klachten massage is deze massage goed toepasbaar.Hoofdpijn massage


Ongeveer 2 miljoen mensen ervaren per dag een vorm van hoofdpijn. Dit kan een milde tot zwaardere vorm  van migraine, spannings, medicijn of cluster hoofdpijn  zijn wat het functioneren in het dagelijks leven goed kan belemmeren. 

Spanningshoofdpijn komt het meest voor als we het hebben over hoofdpijn. Maar liefst 30 tot 78% van de bevolking ervaart soms of zelfs vaker spanningshoofdpijn. 

Het is zelfs mogelijk om meerdere soorten hoofdpijn te hebben. Veel  mensen die migraine hebben ervaren ook stresshoofdpijn, misschien wel in combinatie met cluster en/of medicijn hoofdpijn. Eigenlijk in alle gevallen zal er een verhoogde spierspanning zijn in en rond om de schouderbladen, nek, kaak, gezicht en hoofd. Daarom wordt deze massage gegeven in rugligging, zodat als deze delen van het lichaam de aandacht krijgt tijdens de massage. 


Het doel van de massage is om 

 • spierspanning te verlagen
 • het verbetert je energiebalans
 • het verbetert je lichaamsbewustzijn
 • het verbetert je afweermechanisme
 • het verbetert de doorstroming van bloed en lymfevocht
 • het helpt emotionele, mentale en fysieke spanning los te laten
 • helpt afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen
 • het vermindert de effecten van stress en brengt diepe ontspanning aan
 • het  helpt om negatieve gedachtes om te zetten naar het positieve


Ook komt migraine, cluster, kindermigraine en medicijn hoofdpijn voor. Om te achterhalen wat de mogelijke oorzaak is van de hoofdpijn, is het raadzaam om een hoofdpijndagboek te gaan bij houden, zo kan met behulp van de huisarts de mogelijke oorzaak achterhaald worden, of wat voor type hoofdpijn het is. 

 

Bij aanhoudende klachten of bij twijfel is het ten alle tijden raadzaam om het advies van de huisarts in te winnen. De masseur zal bij twijfel u ook doorsturen naar de huisarts, fysiotherapeut of chiropractor, of zal er  schriftelijk toestemming gegeven moeten worden door de specialist om de massage te mogen ontvangen.

Rugpijn massage


Rugproblemen zijn binnen de westerse bevolking misschien wel de meest voorkomende lichamelijke klacht. Ongeveer 80% van de mensen ervaart dit regelmatig. Klachten kunnen uiteenlopen van een lichte druk voelen tot niet kunnen functioneren door de pijn. 

Bij merendeel van de mensen met rugklachten zijn er geen specifieke lichamelijke oorzaken aantoonbaar, waardoor dit aspecifieke rugklachten worden genoemd. Veel voorkomende oorzaken zijn dan ook, stress, slechte houding, eerdere trauma('s), verzwakte buik en/of rugspieren. 

De massage begint in rugligging. Hierbij wordt de heup losser gemaakt, waarna de ontvanger naar buikligging gaat. Het bekkengebied wordt doormiddel van verschillende strijk en druk technieken gemasseerd, waarna de hele rug, schouders en nek gemasseerd gaat worden. 
 

Het doel van de massage is om 

 • spierspanning te verlagen
 • het verbetert je energiebalans
 • het verbetert je lichaamsbewustzijn
 • het verbetert je afweermechanisme
 • het verbetert de doorstroming van bloed en lymfevocht
 • het helpt emotionele, mentale en fysieke spanning los te laten
 • helpt afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen
 • het vermindert de effecten van stress en brengt diepe ontspanning aan
 • het  helpt om negatieve gedachtes om te zetten naar het positieve 


Bij aanhoudende klachten of bij twijfel is het ten alle tijden raadzaam om het advies van de huisarts in te winnen. De masseur zal bij twijfel u ook doorsturen naar de huisarts, fysiotherapeut of chiropractor,  of zal er  schriftelijk toestemming gegeven moeten worden door de specialist om de massage te mogen ontvangen.

Hotstone massage

Hoe lekker is het als je op een wat druilerige of koude dag heerlijk op de massage bank mag liggen en bedekt word met warme stenen. Nek, rug, armen, benen en de voeten worden gemasseerd met een speciaal verwarmde olie, en met  basalt stenen van tussen de 45 en 50 graden. De warmte van de stenen kan wel tot 3 a 4 cm diep je lichaam in trekken. Op deze manier word je gehele lichaam gestimuleerd om actiever te worden om de afvalstoffen te laten verdwijnen. 
Deze massage word gegeven als het niet warmer is dan 23 graden buiten.

Ontspannings massage

In deze toch stressvolle tijd is het heel prettig om even tot rust te komen. 
Tijdens de massage kan er gekozen worden om een gesprek te voeren of om even helemaal niks te hoeven zeggen en te genieten van de aanraking. Met een olie naar keus zal de nek, schouders, rug, en benen lekker gemasseerd worden.  Er is een ruime keus uit olie, lavendel, roos, relex, eucalyptus, houtmix, ontspanning, calm down, wintermix en nog veel meer. 

Zwangerschaps massage

Een massage is altijd een cadeautje voor lichaam en geest, maar als je een klein wondertje in je buik heb groeien kost dat net even wat meer energie dan wat je gedacht had.  Hoe fijn is het als je lekker kan ontspannen bij een speciaal ontwikkelde zwangerschaps massage. De massage word gedaan door zachte lange strijkingen die zeer ontspannend zijn maar ook vocht afdrijvend werken.
 Het is bij mij mogelijk om deze massage op drie verschillende manieren te mogen ervaren. 
De massage  kan gegeven worden als je op een massagestoel zit,  als je in zijligging ligt, of in buikligging  op mijn  prenatal massage tafel  

De stoel massage masseer ik je rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen.
Zijligging/buikligging masseer ik rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen, bekkenrand, billen, benen en voeten.

Stoel      massage

Stoelmassage is een doelgericht middel om stress en werk gerelateerde klachten te voorkomen en/of te verlichten. Door middel van het toepassen van diverse technieken afkomstig uit de Klassieke-, Thaise, Ayurvedische- en Shiatsu massage maakt de masseur rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen los.   
De stoelmassage kan praktisch overal gegeven worden. Voor deze massage is niet veel ruimte nodig, waardoor hij toepasbaar is op de werkplek. 

Stoelmassage is een activerende massage. De massage zorgt dat de spieren gaan ontspannen die het meest lijden onder een verkeerde lichaamshouding en werkstress. De energiestromen worden weer opgewekt. 
 

Bij de massage gebruik je geen olie, en blijft kleding aan.